Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JZ

Přečetl jsem si ten odkaz, kde se organizace vyjadřuje ke svému působení ve Středozemním moři. Vypsat všechno, co mě k tomu napadlo, by bylo na několik stran. Zastavil bych se zatím tedy u otázky číslo 7 - "Nejste pull faktorem?".

Podle odpovědi "bylo už několikrát dokázáno, že lidé utíkají za bezpečím bez ohledu na přítomnost záchranných lodí". To je docela matoucí formulace, znamená to, že žádní liidé nemigrují v důsledku pull faktoru nebo že existují mimojiné i lidé, kteří nemigrují v důsledku pull faktoru?

Pokud mají na mysli to první, velice by mě zajímaly odkazy na ty důkazy (jelikož něčemu takovému jednoduše nevěřím).

Pokud mají na mysli to druhé, pak by mě zajímal poměr lidí, kteří migrují v důsledku pull faktoru a kteří ne. Protože pokud je velká část těch, kteří se na nebezpečnou cestu vydávají kvůli pull faktoru, tak je přítomnost lodí ve Středozemním moři z humanitárního hlediska jednoznačně kontraproduktivní.

13 0
možnosti
JH

Souhlas. Jen jsem dost zvědavej, jak dlouho vás budou "trpět" tady:-)

34 0
možnosti
Foto

A už někdo doložil, že ty migranty kdosi do moře nahání násilím? Pokud cestují dobrovolně a dokonce za to platí, nejedná se o záchranu, ale přímou účast na pašování.

62 1
možnosti

O záchranu se jedná, stejně v případě České rodiny, co jela do Polska na dovolenou. V obou případech potřebovali záchranu kvůli technickým problémům s dopravním prostředkem. U těch neziskovek jde spíše o to, zda zachraňují náhodně nebo jsou předem domluveni s pašeráky. Vícekrát lidi z neziskovech psali, že mají informace o trosečnících, akorát neprozradili, odkud je mají.

0 6
možnosti
DR

Naprosté kecy, tihle vypečení "lékaři" by měli stanout před soudem za napomáhání k pašerákům a jejich lodě zabaveny anebo potopeny.

41 3
možnosti
Foto

Nejjednodušší způsob, jak se slušně vypořádat s každým nepohodlným rebelem (případně rebelkou) je zakázat mu zcela demokraticky bez práva na vlastní názor - podle evropských zvyklostí, přístup do diskuse. ;-O

57 1
možnosti
Foto

Máte pravdu, mě jeden zastánce přímé demokracie (korejskojaponskomoravského původu) u nás banuje pořád ;-O;-O

9 6
možnosti
  • Počet článků 40
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4632x
Fanatička do cestování, jídla, piva a všeho krásného na světě, se silným smyslem pro svobodu a skutečnou demokracii.

Seznam rubrik