Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
ZK

Vážená paní Jirásková,

nehodlám se zapojovat dále do diskuse, nicméně ve svém blogu uvádíte text mého e-mailu. Bohužel jsem v něm omylem uvedl chybné číslo 24 000 odebrání v Norsku ročně. Za to se omlouvám. V Norsku je momentálně mimo své domovy celkem 9 611 dětí (do 17 let). Pokud k nim přičtete i mladistvé (což je v Norsku kategorie 17 až 22 let), jde DOHROMADY o 14 800 dětí. Nejde tedy o počet odebraných dětí za rok, nýbrž o jejich celkový součet. Podrobnosti lze najít v angličtině na webu https://www.ssb.no/en/sosiale-forhold-og-kriminalitet/statistikker/barneverng/aar/2015-07-09#content a velmi instruktivně také na https://www.bufdir.no/en/English_start_page/Child_welfare_services_for_children_with_a_minority_background/.

Také bych rád podotknul, že Vaše informace v blogu o tom, že jsem na Váš další dotaz neodpověděl, není pravdivá. Od zmíněného října 2015 jsem v e-mailové schránce žádný Váš dotaz nezaznamenal.

Zdeněk Kapitán

4 0
možnosti
JJ

Dobrý den pane Kapitáne,

moc děkuji za Vaši reakci.

Ten další email, na který jsem již nedostala odpověď jsem Vám předmalou chvílí přeposlala spolu s jeho screenem. Chápu, že to nemusela být Vaševina, mohl spadnout do spamu a já jsem bohužel již dále neurgovala odpověď.

Nicméně vy se zde neustále oháníte nějakými čísly, (které dle mýchzkušeností s vyhledáváním v norských statistikách bývají i často zmanipulované)mě ale zajímá váš názor na důvody odebírání dětí od rodičů v Norsku. Opravdu simyslíte, že například: nízký věk matky, muslimské náboženství, návštěvapsychologa nebo například kojení 18timěsíčního dítěte, jsou důvody proč rodičům zamezit styku s dětmi a násilně jeodtrhnout od rodičů?

To vám není divné, že v takto sofistikované zemi nemají lepší způsobřešení "problému" s rodiči než naběhnout do domu s policejnímdoprovodem a násilně dítě odtrhnout z náruče rodičů?

Jistě sledujete všechny známe kauzy, to vám není divné, žerumunsko-norské rodině Bodnariu odeberou pět dětí, za 5 měsíců vrátí kojence(který musel být kvůli odebrání přestat kojen), ale zbylé 4 děti stálezůstávají ROZDĚLENI v různých pěstounských rodinách, z toho dvěma nejstaršímdcerám nemohou ani zavolat?Není vám divné, že ve slovensko-norské kauze odeberou 3týdenní mimnkoneslyšící matce (opět nesmí být dále kojeno) a následně po klasických soudníchtahanicíh za rok soud uzná, že dnes užroční holčička má být vrácena rodičům - uběhlo několik měsíců od verdiktu aholčička je stále v pěstounské péči (barnevernet často nerespektuje rozhodnutísoudu).

A pak třeba další česko-norský případ 9. měsíčního miminka, kde seprokázalo, že pracovníci barnevernu skutečně lhali, vše dosvědčí maminka Šárka,tu ale znáte, obracela se na vás taky ...............

S pozdravem

Jordanka Jirásková

1 0
možnosti
VV

Paní Jordanko, jste si opravdu jistá, že na těch fotkách jsou pěstouni? Vy je znáte jménem, tak se ještě jednou třeba na facebooku podívejte na jejich fotky. Tahle manipulace je dost laciná...

2 0
možnosti
VV

Chapu, predvolebni kampan zdarma.

Jordanka Jirásková (Svobodní) zve na akci proti norské sociálce Barnevernet

3 4
možnosti
TH

Tak to je hodne levny.

Poukazat na pranicky , ktere se zabyvaji domacim nasilim, jako neco opovrzenihodneho. Jestli maji penize z norskych fondu, vam muze byt uplne jedno. Fotografie sedicich pestounek u stolku je dukaz proti Norsku?

2 4
možnosti
Foto

Omylem jsem stiskl karmu, tak tímto se omlouvám. Připadá mi ten blog příliš jednostranný a vedený značně agresívně.

8 6
možnosti
Foto

Já si vždycky, když o Norsku a dětech čtu, že slyším jakýsi husitský chorál Kdož sú boží bojovníci a národa jeho...

1 3
možnosti
JC

Je to velké poučení pro všechny rodiče: do Norska nejezdit, s Nory se nebavit, orgánům našeho vlastního státu nedůvěřovat!

4 2
možnosti
ZK

Možná stačí při cestě do Norska dodržovat norská pravidla.

4 4
možnosti
PV

P83a78v66e88l 39V83é44b19r

31. 5. 2016 11:46

Proč Marksová podporuje norský terorismus?

Protože dělá čest svému jménu. Karel se v hrobě usmívá...

9 2
možnosti
  • Počet článků 40
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4632x
Fanatička do cestování, jídla, piva a všeho krásného na světě, se silným smyslem pro svobodu a skutečnou demokracii.

Seznam rubrik