Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
OU
Uživatel požádal o vymazání
1 1
možnosti
VV

Z dokumentace ovšem nikdo nic necitoval a sama DW ve své reportáži ala příběh netvrdila, že něco takového má. Každopádně platí, že tento blog je psán stylen JPP- jeden pán povídal- a musíme mu všechno věřit. A dánská sociální služba se opravdu nejmenuje Barnevern, hezká manipulace v textu.:-) Konečně ani Vy nereagujete k věci (moje body na téma, proč jsme z blogu nedozvědělí vůbec nic faktického, pouze interpretaci situace jedním člověkem.

2 1
možnosti
VV

Ve skutečnosti jsme se toho z článku moc nedozvěděli.

1. neúplná informace: Dánská sociální služba z nějakého důvodu odebrala dítě norské občance. Absolutně nevíme proč, v jakých poměrech tehdy ten chlapec žil.Je ovšem poněkud manipulativní, když se dánská sociálka označuje v dalším textu jako Barnevern. Budeme i místo zkratky OSPOD nebo Jugendamt používat BV? Jsou Barnevernem všechny sociálky na světě?

2. neúplná informace: O poměrech v dánských zařízeních a rodinách se dozvíme jen to, co tvrdí pan Olsen. Měl být údajně dokonce i sexuálně zneužívám, ale nevíme kým a netušíme, proč takovou závažnou věc podle všeho neřešila Policie. Nevíme, proč v šestnácti letech souhlasil s chráněným bydlením (bez jeho souhlasu, žádostiby to šestnáctiletému nemohli poskytnout, ale to jsou spíš právní věci a přesnější rozbor by i u mě vyžadoval větší znalosti dánského práva). Jaký byl názor zákonného zástupce (tj. matky)? Snažila se synem nějak později komunikovat a zabránit jeho pádu mezi kriminálníky?

3. neúplná informace: Víme, že otec dítěte byl vězněn a vyhoštěn do země původu. Nevíme, zda tam s ním pak dále někdo pracoval, např. mediačně- probační služba, jak se dokázal začlenit do společnosti, pracovat, zda už bylo všechno od roku 2004 po vyhoštění (ani jeho důvod neznáme) v pořádku.

4. chybějící informace: Absolutně nevíme, proč norské soudy rozhodly o odebrání jeho dcery. Celý text totiž vychází jen z tvrzení tohoto pána, aniž bychom měli k dispozici dokumentaci od soudů, např. fotokopii (přitom soudů proběhlo již několik). Z žádného soudního dokumentu se zde necituje, neuvádí se svědci obou stran, jejich argumentace, otázky soudu, zdůvodnění rozhodnutí, prostě nic. Důvody odebrání dítěte jsou tak jen čirá spekulace, resp. známe jen interpretaci rodičů. A interpretace nejsou fakta. V dokumentu navíc zaznělo jen to, že v rodině před narozením dítěte zasahovala Policie kvůli domestic disturbance (což je dost široký pojem). Nevíme ale, o co konkrétně šlo, v tomto případě

2 2
možnosti
Foto

Ne Barnevernet, ale konkrétní lidé. Ty je třeba pojmenovat a vláčet je po všech možných sociálních sítích. Zveřejňovat jejich fotografie, jejich bydliště a jejich jednání.

3 0
možnosti
Foto

Konkretni lidé ze vsech barnevernetu... Jen velmi neúspěšně nacházíme výjimky.

1 0
možnosti
MR

M88i58l20a91n 89R21a92d80e22k

30. 3. 2016 17:56

to je tak vzdy kdyz date nekomu nekontrolovatelnou a absolutni moc. Nekontrolovane a absolutne zblbne a zesili

4 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS