Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
ŠM

počlkám, jak se k tomu vyjádří  bloger Andrej Ruščák..ten v Norsku žije a touto tématikou se zabývá...

0 0
možnosti
Foto

Norové dali příliš moci státu a tak teď sklízejí co zaseli. Kdyby si všichni ti, co se rozhořčují nad přirozenými důsledky postupného dobrovolného zbavování se práv a svobod, uvědomili, že kráčejí stejným směrem.

2 0
možnosti
Foto

Takto podobně se chovají fašisti. Barnevern je takticky  apolitický, aby mohl fungovat za jakékoliv vlády, proti vůli lidu a navíc nikdo není za nic odpovědný. Pokud zmizí odpovědnost za činy veřejných represivních složek, pak je pouze otázkou času, kdy stát zdegeneruje na totalitní režim.

2 1
možnosti
JT

To by me zajimalo, jak ten fasisticky urad jednajici v zajmu ditete zajistil jeho kojeni.

3 1
možnosti
Foto

Hmm, po přečtení článku a kontroverzních příspěvků diskutujících jsem usoudil, že zase nic....:-/

0 3
možnosti
LW

Můžete být klidní. Za víru v Boha to být nemohlo. V norsku mají celou ZŠ děti povinné náboženství - krisdom og religion (KRLE). Norové jsou daleko více věřící než lidé v cr. Naopak je zaráží český ateismus. Lidé v Norsku o vánocích přeji Ježíši vše nejlepší k narozeninám. Školy chodí před vánoci do kostela a učí se ten příběh. Tedy za víru v Ježíše v norsku děti nikomu neberou. V Norsku je naopak podivný ten, kdo je bez víry. Překvapuje mne, jak religiozni Norsko je. Nově mají učitelé v KRLE věnovat křesťanství minimálně polovinu výuky. Tedy, jak v takovéto zemi mohlo učitele zarazit ze dítě mluví o Ježíši, když o Ježíši mluví povinně učitelé v KRLE? Přestaňte lidem plést hlavy takovými bludy prosí!

5 1
možnosti
OG

O70n24d40r83a 90G21l51a65c

25. 11. 2015 10:41

Nebyl jsem u toho a ani Norsko neznám. Vím ale, jak se k sobě dokážou chovat v některých případech čeští křesťané - stačí třeba to, že někdo mluví o "Ježíši", zatímco druhý o "Pánu Ježíši Kristu", a už si jdou po krku (není to pravidlo, ale v některých případech se to stává). Takže tvrzení, že "za víru v Boha to být nemohlo",, bych poslal rovnou do kytiček. Naopak státní církve se mohou snažit dost tvrdě si vynucovat dominanci.

Jenže věc mohla být ještě jinak - danou sociálku tam třeba drží zrovna komunisté a v tomhle případě jim prostě ruply nervy, když holčička nabízela Ježíše dítěti nějakého stranického kádru. A pokud vím, tak norská sociálka je nezávislá i místo od místa.

0 0
možnosti
PH

V Norsku mají děti ve škole výuku náboženství- religion. Takže si tam běžně o bohu vyprávějí...

4 1
možnosti
OU
Uživatel požádal o vymazání
4 0
možnosti
JT

O deti sice prijdete tak jako tak, ale ubude tech zlocincu. Vas postoj je spravny.

2 1
možnosti
MO

Je potřeba mluvit o tom co je Barnevern zač. Už kvůli tomu že naši jurodiví neomarxisté by podobné zrůdnosti rádi zavedli i v naší zemi.

24 6
možnosti
IK

I49v40a81n31a 70K47u45d85r68y

23. 11. 2015 18:19

Mohla bych vědět, kdo z přítomných s tou rodinou žil, tedy ví, jak to bylo? 8-o

8 1
možnosti
  • Počet článků 40
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4632x
Fanatička do cestování, jídla, piva a všeho krásného na světě, se silným smyslem pro svobodu a skutečnou demokracii.

Seznam rubrik