Nejdrsnější policejní zákroky a dětské ruce v poutech, to je Norsko

15. 08. 2019 7:52:47
Na internetu se objevilo video, jak policie opakovaně odvádí v poutech a bosého 14letého chlapce. Není to video ze Sýrie, ani z Ruska. Záběry natočila matka a sourozenci dítěte, v norském Stavangeru.

Jone Gautsen je (byl) normální 14letý kluk, žijící se svou matkou a třemi sourozenci. Vždy chodil čistě oblékaný, s rodinou sportoval a jezdili často na výlety a dovolené. Spokojené dětství, ale před rokem ukončil pracovník zvráceného sociálního systému, když usoudil, že hoch trpí hyperaktivitou a bude lepší, když bude vyrůstat v pěstounské péči.

Od chvíle, kdy Jona odvedli poprvé, se mu podařilo několikrát utéct zpět k matce a svým třem sourozencům. Pokaždé byl ale doslova odvlečen a to těmi nejdrsnějšími policejními způsoby.

Video 1

https://www.youtube.com/watch?v=V7cO-mt49-M&fbclid=IwAR0nZxMaFVlJ6cI32fm9YQATFdGlKHF4hM1UlF-W4iy6DxItkeXFT32_628&app=desktop

Na videu je též vidět, jak policie vede hocha bosého. Dveře od auta pak policie zavírá tak neomaleně, že uhodí Jonovu sestru, zatímco hoch celou dobu křičí, matka bezmocně běží za ním a nese mu alespoň boty. Ani ty jí ale policie nepovoluje předat svému synovi.

Video 2

https://www.youtube.com/watch?v=bz9-7HqkYlQ&fbclid=IwAR1EBDPCrm8c_hvEQB9Ew1HXqEKTMrflykHFi7Y2rnwIh23-_46Pgt2L_cs&app=desktop

video 3 – tady je Jone sražen k zemi a opět mu nasazují pouta

https://www.youtube.com/watch?v=WsPyEGW90EY&fbclid=IwAR1p0XLLP1dDjw27d0ksgdoVUV6LbH_Fa2Y_NPMkjXFhHYsLQc6M9bZoNbg&app=desktop

Rodinný soud zvaný Fylkesnemda, rozhodl, že se Jone s matkou bude vídat 8x ročně na 4 hodiny.

S tím se ale chlapec nedokáže smířit a z ústavní péče stále prchá. Neustále opakuje, že nenávidí, to místo, kde je. Nechápe, proč se mu to děje a chce domů.

Jone s matkou Annou Christine

Norsko se tváří, jako sofistikovaná země, která dává každému šanci na plnohodnotný život. Norové mají nejpropracovanější a nejhumánnější vězeňský systém, kde má i nejhorší zločinec nárok na kvalitní život. Masový vrah Breivik dokonce i studuje a před časem obletěla svět fotografie jeho vězeňského pokoje, který se dá snadno zaměnit za hotelový.

Co je tedy v norském systému za problém, když je s malým klukem zacházeno, hůře, než s vrahem?

Barnevernet je v Norsku prezentován, jako státní sociální organizace na ochranu dětí, která vždy jedná v nejlepším zájmu dítěte. Odebrání od rodičů, je prý vždy až tím posledním krokem. Proč tedy známe už stovky případů, kdy tomu tak nebylo? Kdo za to může? Emocionálně zdegenerovaní pracovníci barnevernetu? Tak velká touha po dobrém výkonu, že odeberou rodičům i dítě, které se má naprosto dobře? Nebo je to zaslepená potřeba pomáhat i tam, kde to není třeba? Bezohlednost a bezcitnost, nulový smysl pro empatii?

A tato zvrácená státní instutuce, vlastně i celý stát je nám předkládán, jako vzor. Norská ambasáda v Praze si vesele zveřejňuje na sociálních sítích pozvánky na festivaly a severskou kulturu. To vše bez většího povšimnutí organizací na ochranu lidských práv, jako je Člověk v tísni nebo zahraniční Human Rights Watch, která tak ráda poukazuje na „problémy“východoevropských zemí.

Po zveřejnění prvního videa s chlapcem v poutech jsem se opět setkala s nevěřícností a severskou sofistikovaností omámenými jedinci. Někteří lidé, jsou schopni se do poslední chvíle dohadovat, že to není v Norsku. Trvdí, že uniformy norských policistů vypadají jinak. Nechápou to a nechtějí uvěřit.

Další stránkou věci, jsou politici a vláda. Proč dalšé ministr zahraničí stále nic nedělá v případu Evy Michalákové, které Norové vzali dvě děti? Proč se nezajímají ombudsmani a další ochránci lidských práv?

Je to jednoduché. Velkou roli hraje lenost a nezájem, ale ještě větší hrají – peníze. Z norských fondů k nám totiž proudí stamilióny, kterými jsou dotovány právě tyto organizace. Neziskové i státní.

Jsou to legální úplatky, které nás mají umlčet.

Uznávám, že je to nepříjemné a k neuvěření, že se tohle děje v zemi, tak blízko nás. Že dva čeští kluci, odebraní před 8 lety Evě Michalákové, opravdu nejsou v té nejlepší péči.

Jen pro úplnost, o Denisovi a Davidovi Michálákových nemá jejich matka stále žádné informace. Neví, kde žijí, u koho žijí, zda se vídají, zda jsou zdraví, zda vůbec žijí.

Autor: Jordanka Jirásková | čtvrtek 15.8.2019 7:52 | karma článku: 47.70 | přečteno: 17835x

Další články blogera

Jordanka Jirásková

Elon Musk chce svobodu slova na twitteru, levicoví aktivisté ho proto vzteky opouštějí

Elon Musk chce svobodu slova na sociálních sítích, proč to tak vadí? Proč má někdo strach z jiného názoru?

27.4.2022 v 16:59 | Karma článku: 31.65 | Přečteno: 980 | Diskuse

Jordanka Jirásková

Senzace chtivá média nechávají vyhrávat lež a nenávist nad pravdou a Českou republikou

Bude Policie pátrat i po extrémistech, kteří podněcují k násilí, vůči lidem, kteří chtějí znát pravdu, nebo žlutomodrá vlaječka omlouvá všechno?

11.4.2022 v 10:25 | Karma článku: 38.68 | Přečteno: 3099 | Diskuse

Další články z rubriky Občanské aktivity

Zdenek Horner

Milujeme NATO a proto Ukrajina zvítězí

Poté, co víme, že jsou na Ukrajině vojáci NATO, jsem již úplně klidný. Vítězství je v kapse. A kam se NATO vypraví příště? Bude to Bělorusko nebo Kazachstán? Gruzie? Ta už je rozpracovaná. Arménie by zatím byl těžký oříšek.

12.3.2024 v 12:54 | Karma článku: 33.32 | Přečteno: 909 | Diskuse

Zdenek Horner

Odpověď tazateli k uličnímu a kádrovému výboru

Tazatel se rozhořčuje, že se někdo ve zdejších diskusích cítí být pod knutou postupů někdejších uličních výborů. Vcelku pěkně vystihuje, jak se chovali a jakými pravomocemi byly tyto výbory za komunismus obdařeny, ale ...

10.3.2024 v 13:28 | Karma článku: 32.04 | Přečteno: 754 | Diskuse

Zdenek Horner

Ultrasionismus se už začíná podobat rasismu

Marně si lámu hlavu, k čemu se zveřejňuje seznam nějakých osob. Zveřejněné seznamy mají zastrašovat. Používal je protektorát, pak komunisti. Nyní jsou jako inspirace pro nějakou radikální odnož pravověrných aktivistů?

5.3.2024 v 12:21 | Karma článku: 22.81 | Přečteno: 472 |

Zdenek Horner

Pořádek v dezinterpretaci

Poslední dobou se slovem dezinterpretace přímo šermuje. Dokonce se dá říci, že se tento pojem proměňuje v měřítko politické pravověrnosti a v důkaz ospravedlňující cenzuru. Prohlubování tohoto postupu je hloubení cesty do pekel.

3.3.2024 v 8:57 | Karma článku: 17.32 | Přečteno: 404 | Diskuse

Zdenek Horner

František (chci) Mír toho času papež

Svého času bylo pro mne dogma o neomylnosti papeže důvodem k ochladnutí vůči katolicismu. Dnes se však cítím s papežem v jedné řadě. Život neustále přináší výzvy k zamyšlení a sebereflexi, z nějž může vzejít čisté nad nejčistější.

27.2.2024 v 7:07 | Karma článku: 17.08 | Přečteno: 305 | Diskuse
Počet článků 40 Celková karma 0.00 Průměrná čtenost 4561

Fanatička do cestování, jídla, piva a všeho krásného na světě, se silným smyslem pro svobodu a skutečnou demokracii.

Seznam rubrik

více

Nutný výchovný pohlavek, souhlasí Bouček i Havlová s přerušením projevu na Lvu

Moderátor Libor Bouček ostře zareagoval na kauzu ohledně délky proslovu režisérky Darji Kaščejevové na předávání cen...

Švábi, vši a nevychované děti. Výměna manželek skončila už po pěti dnech

Nová Výměna manželek trvala jen pět dní, přesto přinesla spoustu vyhrocených situací. Martina ze Znojma se pokoušela...

Vyzkoušeli jsme podvod z Aliexpressu. Může vás přijít draho, i po letech

Nakoupili jsme na Aliexpressu a pěkně se spálili. Jednu USB paměť, dvě externí SSD a jeden externí HDD. Ve třech...

Chtěli, abych se vyspala s Baldwinem kvůli jeho výkonu, říká Sharon Stone

Herečka Sharon Stone (66) jmenovala producenta, který jí řekl, aby se vyspala s hercem Williamem Baldwinem (61). Měla...

Konec nadvlády programátorů. Pozic ubývá, na jednu se hlásí stále víc lidí

Premium Ochota firem splnit uchazečům skoro jakýkoli požadavek a velmi nízká konkurence. Tak by se ještě nedávno dala definovat...