Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Jak probíhalo letní kino o zlodějích dětí před norskou ambasádou

"Jediný, kdo je zde nebezpečný, jsou ti Norové uvnitř ambasády, kteří lžou a chrání zloděje dětí." A přesně toto jsem řekla před začátkem akce policistům, kteří přišli zajistit bezpečnost obou stran.

V pondělí večer se v Praze před norskou ambasádou uskutečnila další protestní akce. Získávání všemožných povolení od pražského magistrátu a dlouhé přípravy se nakonec vyplatily. Obrovské plátno (4 m × 4 m) těsně vedle norské ambasády, na němž běžely dokumentární filmy o obětech norské sociální služby, bylo neskutečně působivé. Když zkroušená Ruth Bodnariu v dokumentu vypráví, jak jí násilně sebrali kojené miminko a plačící jej odvezli do 4 hodiny vzdáleného Bergenu, a jen pár metrů od ní bylo okno pracovny velvyslankyně Siri Ellen Sletner, která tvrdí, že norské úřady jednají v nejlepším zájmu dítěte, naplňuje vás to vztekem. Ambasádě však i přes obavy policistů nebyl zkřiven ani vlásek.

"Jediný, kdo je zde nebezpečný, jsou ti Norové uvnitř ambasády, kteří lžou a chrání zloděje dětí." A přesně toto jsem řekla před začátkem akce policistům, kteří přišli zajistit bezpečnost obou stran.

Vtipné je, že píši obou stran, protože paní velvyslankyně ani například paní Marksová pozvání nepřijaly.

Stine Guldbrandsen se podělila o svůj příběh.

 

Jediný, koho jsem zahlédla, byl známý norský novinář žijící v Praze – Terje B. Englund. Tento pán se již před časem vyjádřil, že Evě Michalákové a dalším dost možná odebrali děti oprávněně. Pan Englund šel nenápadně okolo s pejskem a fotil si demonstrující. Když jsem ho zahlédla a začala jsem ho fotit taky, rychle se zaběhl schovat na ambasádu a asi po několika minutách, když si myslel, že se nikdo nedívá, proklouzl za řadou policistů a rychle se od demonstrujících vzdálil.  Následně jsem zjistila zajímavou věc: On to není jen „nezávislý novinář“, ale také zástupce ambasády, který chodí kontrolovat, jak se v ČR čerpají norské fondy…

Utíkající Terje B. Englund

Ale zpět k promítání. Na plátně se hned v prvním dokumentu objevil i druhý známý český případ – Češce Šárce a jejímu norskému manželovi v prosinci roku 2015 Barnevernet sebral jejich 9měsíční holčičku. Bylo to těsně před Vánoci a šokovaní rodiče nechápali, co se děje. S holčičkou to neměli jednoduché, měla nemocné ledviny a musela pravidelně a dlouhodobě dojíždět do nemocnice. Rodiče ale dělali, co mohli, a v přestávkách mezi léčbou vozili holčičku alespoň na pár hodin domů.

Když jim dcerku vzali, okamžitě kontaktovali právníka a vedle toho také české úřady, které poprosili o pomoc. Místo toho se ale z České republiky dočkali pouze lží a házení klacků pod nohy. Paní ministryně Marksová si pustila pusu na špacír a do médiíí vyprávěla, jak moc je holčička nemocná, vypouštěla citlivé a nepravdivé informace, a navíc se později nechala slyšet, že mamince pomoc nabídli, přitom to nebyla pravda. A aby toho nebylo málo, v pořadu České televize 168 hodin proběhla reportáž o tom, že se Barnevernet obával, že chtějí rodiče ukončit dceřinu léčbu. Z rodičů tak udělali prakticky vrahy a za tato svá nepravdivá tvrzení se redaktoři nikdy neomluvili. Následně se rodičům díky právníkovi a dokonalým záznamům nemocnice podařilo holčičku získat zpět. Jak doslova řekla paní Šárka „ukázalo se, že pracovníci Barnevernetu vyloženě lhali.“ V zápisech z nemocnice bylo například to, že když rodiče přišli, holčička projevovala radost a usmívala se, Barnevernet však zapsal pravý opak! Napadá mě jediná otázka – PROČ?!

Paní Šárku jsem se snažila zkontaktovat a na akci ji pozvat, ale bohužel nereagovala. Na druhou stranu se jí nedivím, že už nechce mít s českými médii nic společného.

Promítání se účastnila další maminka, které v Norsku sebrali děti. Stine Guldbrandsen se před dvěma lety obrátila na pracovníky Barnevernetu kvůli sporům s manželem. Místo pomoci se však dočkala odebrání obou dcer. Jedné bylo 6 měsíců, druhé 5 let. Barnevernet stanovil schůzky jen na pár hodin ročně. Na jedné z těchto schůzek řekla starší tehdy 6letá (rok po odebrání), že s ní v posteli ležel nahý jakýsi muž. Stine tuto záležitost chtěla řešit s Barnevernetem, tam se ale setkala pouze s arogancí a výsměchem, a tak vzala na chvíli spravedlnost do svých rukou. Kladivem napadla sociální pracovnici a rozbila několik věcí v kanceláři. Za což dostala 10 měsíců vězení. Nyní je Stine zpět na svobodě a o své děti stále bojuje. Dvakrát už vyhrála soud. Ten řekl, že jí mají starší dceru vrátit, Barnevernet ale verdikt soudu nerespektuje. Stine je po tom všem ve velice špatné finanční situaci, na cestu do Prahy si musela půjčit, a o to víc mě dojalo, když mi ukázala drahý kvalitní foťák, který si pořídila, aby si mohla holčičky natáčet ve vysoké kvalitě a doma se na ně zblízka podívat. Na schůzkách totiž nesmí holčičky ani obejmout. V místnosti vedle ní sedí pěstounka mladší dcerky, které už holčička říká „mami“, a v místnosti za velkým zrcadlem sedí pracovníci Barnevernetu s policií a vše pozorují. Neskutečné psycho. Když mi tohle Stine vyprávěla a ukazovala na videu a fotkách, bránila jsem se slzám a vzteku. A styděla jsem se, že jsem se ráno rozčilovala, že mám auto celé žluté od řepky. Co je to proti bezmoci rodičů před děsivým systémem.

Oběti norského barnevernu

Video z akce.

Hovoří pan Pavelka dědeček chlapců Michalákových:

 

Autor: Jordanka Jirásková | středa 17.5.2017 11:24 | karma článku: 37,52 | přečteno: 2143x
  • Další články autora

Jordanka Jirásková

Elon Musk chce svobodu slova na twitteru, levicoví aktivisté ho proto vzteky opouštějí

Elon Musk chce svobodu slova na sociálních sítích, proč to tak vadí? Proč má někdo strach z jiného názoru?

27.4.2022 v 16:59 | Karma: 31,65 | Přečteno: 980x | Diskuse| Společnost

Jordanka Jirásková

Senzace chtivá média nechávají vyhrávat lež a nenávist nad pravdou a Českou republikou

Bude Policie pátrat i po extrémistech, kteří podněcují k násilí, vůči lidem, kteří chtějí znát pravdu, nebo žlutomodrá vlaječka omlouvá všechno?

11.4.2022 v 10:25 | Karma: 38,68 | Přečteno: 3099x | Diskuse| Společnost

Jordanka Jirásková

Ve světě se odehrává revoluce a média mlčí

Konečně se objevila nová sociální síť, která je schopna konkurovat Facebooku a Twitteru, a tak ji světové korporace s neziskovkami v zádech, ke dnešku kompletně vyply!

11.1.2021 v 16:55 | Karma: 42,74 | Přečteno: 3229x | Diskuse| Společnost

Jordanka Jirásková

Redaktorům České televize hrozí, že budou muset začít říkat pravdu

Snad nikdy nebylo v ČT takové dusno, jako teď, kdy začala konečně úřadovat rada České televize a dělat svoji práci.

26.11.2020 v 11:29 | Karma: 46,63 | Přečteno: 5652x | Diskuse| Média

Jordanka Jirásková

Matka je žena, otec je muž, děti se nerodí konečníkem

Také se podivujete, nad záhadným krokem maďarské vlády, dát do ústavy dodatek o tom, kdo může počít dítě? Ona totiž nemalá část populace zpochybňuje, že je to muž a žena.

12.11.2020 v 14:11 | Karma: 44,72 | Přečteno: 3816x | Diskuse| Společnost
  • Nejčtenější

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Prezident Petr Pavel se zranil v obličeji při střelbě ve zbrojovce

19. dubna 2024  15:44

Prezident Petr Pavel se při střelbě na střelnici v uherskobrodské České zbrojovce, kam zavítal...

Má přejít česká ekonomika na válečný režim? Doba míru je pryč, říká Pojar

27. dubna 2024

Vysíláme Britský premiér Rishi Sunak nedávno oznámil, že jeho vláda uvede zbrojní průmysl do válečného...

Každý druhý učitel v Německu zažívá ve třídách násilí. Brutalita na školách roste

27. dubna 2024

Premium Německý učitel se stává docela riskantní profesí. Násilí se stává stále běžnější částí vyučování a...

Biden nečekaně kývl na předvolební debatu. Kdykoli kdekoli, říká Trump

26. dubna 2024  22:27

Americký prezident Joe Biden se v pátek nechal slyšet, že by chtěl do debaty se svým předchůdcem...

USA mění systém pomoci Ukrajině: už ne sklad, ale zbraně přímo ze zbrojovek

26. dubna 2024  21:30

USA chystají dosud největší balík vojenské pomoci Ukrajině v přepočtu za více než 140 miliard...

  • Počet článků 40
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4632x
Fanatička do cestování, jídla, piva a všeho krásného na světě, se silným smyslem pro svobodu a skutečnou demokracii.

Seznam rubrik